Konrád, Tivadar

Ugyanaz a darab új címmel

2007.10.25. 00:00

Programkereső

Az Artus – Goda Gábor társulata szeptember 27-én mutatta be gyerekeknek szóló darabját Piroska és a farkasok címmel a Művészetek Palotájában. Az első négy előadás után a társulat vezetője, a darab rendezője úgy döntött, megváltoztatja a darab címét. A produkció a jövőben Farkas falka és a lány címen lesz látható.
bcbdaf90-a415-44bc-b08e-c7483570f4d2

Az Artus – Goda Gábor társulata a Nemzeti Táncszínházzal közös produkcióban mutatta be a Piroska és a farkasok című darabját, amely lényegében az egy nappal korábban műsorra tűzött Farkasok társasága című előadás gyerekeknek szánt adaptációja. "A Piroska és a farkas című klasszikus mesét a legtöbben óvodásoknak szóló mesének tartják, és ez rendben is van, hiszen sok gyereknek akkortájt mesélik el ezt a klasszikus történetet. Éppen ezért sok 8-13 éves gyerek, akiknek mi a darabot szántuk, úgy érzi, egy ilyen című előadás nem neki szól, dedós, és inkább másfelé keresgél. Ez az előadás azonban nem óvodásoknak, hanem nagyobbaknak készült, hiszen az eredeti mesének is megvannak az érettebb, komolyabb, veszélyesebb mélységei. Emiatt döntöttem úgy, hogy a jövőben Farkas falka és a lány legyen a darab címe." – nyilatkozta Goda Gábor.

Az egyébként változatlan, egy felvonásos, körülbelül 65 perces darabot a Művészetek Palotája Fesztivál Színházában minden hónapban két alkalommal – egy napon délelőtt és délután – láthatja a közönség. A Farkasok társasága című felnőtt változat ugyancsak minden hónapban szerepel a Müpa programjában.