Béla

Újévi koncertek a Váci Szimfonikus Zenekarral

2008.01.01. 00:00

Programkereső

A Váci Szimfonikus Zenekar évek óta sikeresen közreműködik a már hagyománnyá vált Újévi Interoperett Gálakoncerten a Belvárosi Színházban. A Kovács József által igazgatott társulat – Farkas Pál karmester zenei vezetésével – már lázasan készül a következő, 2008. január 1-jén megrendezésre kerülő operettgálára.
22867487-0e3e-4e47-8046-cf6cd1b98e6d

Az est programját népszerű opera- operett- és musical-részletekből állították össze, így megszólalnak többek között Donizetti, Bizet, Kálmán, Lehár, Huszka, Strauss és Bernstein dallamai. A gálán a hazai és a külföldi közönség számára egyaránt ismert és kedvelt művészek, az Interoperett szólistái lépnek fel, többek között Bozsó József, Teremi Trixi, Egri József, Szász Kati, Frankó Tünde, Keszler Éva, Molnár Marica, Arany Tamás és Xavier Rivadeneira. A 2008-as újévi gálát ezúttal is élőben láthatják majd azok is, akik már nem férnek be a Belvárosi Színházba, hiszen a Duna TV – az elmúlt évekhez hasonlóan, most is – közvetíti az eseményt.

A Váci Szimfonikus Zenekart december 31-én is hallhatják az ünnepelni vágyók, hiszen az együttes az év utolsó estjén a Magyar Állami Operaház szilveszteri báljának gálaműsorát adja. Az Interoperett gálakoncertje után a zenekar "hazai színpadon", Vácott is ünnepi műsorral lép a közönség elé január 5-én és 6-án.