Konrád

Carnegie Hall: a Broadway előszobája

2008.01.29. 00:00

Programkereső

Ma és holnap sok múlik Harvey Keitelen. Ha a Jerry Springer – The Opera főszerepében meggyőzi a producereket a darab potenciális sikeréről, a sok vitát kiváltó mű minden bizonnyal felkerül a Broadway-repertoárra.
2ce41ae5-6caa-48e2-9143-692460321ce8

Bár 2001-ben - igaz, mindössze mindössze egyetlen alkalommal - előadták Richard Thomas és Stewart Lee darabját, a nagy áttörés a 2002-es Edinburgh Fringe-en történt. Itt látta a londoni Nemzeti Színház művészeti vezetője és meghívta a Temze partjára. Az első évad után a Jerry Springer – The Opera átkerült a West Endre, és több szakmai díjat besöpört, közöttük a legjobb új musical kategóriáét.

A kritikák szerint mocskos, zseniálisan eredeti, sokkoló, ellenállhatatlanul vicces mesterművet, aminél nincs semmi szórakoztatóbb, játszották már Chicagóban, Memphisben, Minneapolisban, Washingtonban, az Iowa állambeli Des Moines színházában, továbbá Las Vegasban, az MGM Grand Theatre-ben, a Broadway-bemutató szempontjából csak a Carnegie Hall-beli előadás számít. Keitelnek Jerry Springerként nem kell énekelni, a főbb szerepek azonban komoly énekesi kvalitásokat kívánnak, ezért a főbb szerepekben a londoni alakításáért a legrangosabb brit színházi elismerést, az Olivier-díjat elnyerő David Bedella mellett Emily Skinner, Max von Essen és Linda Balgord látható.