Konrád

Újraszabott álomkabát

2008.02.18. 00:00

Programkereső

A Madách Színház idén a legendák évadát ünnepli. A második résszel folytatódik az egykori nagy siker, a Jövőre, veled, ugyanitt, a Macskák a 25. születésnapjához ér, május 30-án pedig a 17 év után ismét látható a József, és a színes, szélesvásznú álomkabát. A produkcióra egy évig gyűjtögetett-spórolgatott a színház.
b0aebdd8-487c-41a6-aace-5b120c3634e3

A körúton 1991. január 11-én, kontinens-ősbemutatóként állították színpadra Andrew Lloyd Webber és Tim Rice Biblia inspriálta ifjúkori zsengéjét Paudits Bélával a címszerepben. A produkciót akkor Szirtes Tamás rendezte, munkatársaként Szerednyey Bélát tüntették fel a színlapon, aki az előadásban Hűvösvölgyi Ildikóval együtt a Narrátor szerepét alakította. A felújításban Szerednyey társrendezőként közreműködik. A folytonosságot mutatja a zenei vezető, Kocsák Tibor személye is, aki a felújításra újrahangszerelte a Webber által jelentősen módosított zenei anyagot. A főleg pódiumszámokból álló laza szövetű darab dramaturgiája az új számoknak köszönhetően feszesebbé vált. Blum Tamás szövegét Galambos Attila dolgozta át, a díszletekért Kentaur, a jelmezekért Rományi Nóra felel, a koreográfus Tihanyi Ákos.

A kontinenspremierre elég volt egy szereposztás, ezúttal a várható nagy előadásszám miatt a címszerepben Nagy Sándor, Puskás Péter és Serbán Attila látható, a Narrátort Polyák Lilla, továbbá a Putifárnéként is látható Gallusz Nikolett és Ladinek Judit alakítják. A Fáraó szerepét Posta Victor énekli. A 17 évvel ezelőtti Putifár, Lőte Attila ezúttal Jákob szerepében látható.