Antal, Antónia

Operaszerző-verseny csak nőknek

2008.03.05. 00:00

Programkereső

A Vienna Masterworks (BMI) és a Vienna Master Composers (ASCAP) zeneműkiadók 2008-ban is kiírják a Nancy Van de Vate nemzetközi operaszerző-versenyt. A győztes díja 1000 USA dollár és a mű kiadásának lehetősége. A kétévente megrendezett versenyre korra és nemzetiségre való tekintet nélkül jelentkezhetnek a komponista hölgyek.
3eddf0ab-1b36-4421-aed9-6cf82bcdc876

Nancy Van de Vate nemzetközi operaszerző-versenyt idén negyedik alkalommal rendezik meg, amelyre legalább 15 perc hosszúságú versenydarabbal lehet nevezni. A beküldött mű abban az esetben lehet ennél rövidebb, ha az egy 15 percnél hosszabb opera részlete. További feltétel az is, hogy a darab, amelynek jogát a győztes kiadásra átadhatja a versenyt rendező zeneműkiadóknak, a beküldési határidőig legfeljebb csak magánkiadásban jelenhet meg.

A pályázat jeligés, a pályázó személyes adatait (név, cím, telefonszám, e-mail cím, rövid önéletrajz) zárt borítékban kell a pályaműhöz (bekötött partitúra és amennyiben bármilyen módon rögzítették a művet, akkor az azt tartalmazó hanghordozó) mellékelni. Olyan darab, amelyet teljes egészében, professzionális előadásban vagy bármi módon nagyközönség előtt bemutattak, nem vehet részt a versenyben. Az viszont nem kizáró tényező, ha a versenyre beküldött műből - akár nagyközönség előtt - részletek elhangzottak vagy workshop keretében dolgoztak vele.

A nevezési díj 15 USA dollár vagy 15 euró, amelyet vagy készpénz vagy a befizetést igazoló csekk formájában (csak egyesült államokbeli bankok esetében) kell a pályázati borítékban mellékelni.

A versenyműveket legkésőbb 2008. szeptember 15-ig (bélyegző dátuma) kell postára adni. A cím:

Nancy Van de Vate Prize
Vienna Masterworks
Khleslplatz 6, # 2309
A-1120 Vienna, Austria

A győztes nevét 2008. december 15-én hozzák nyilvánosságra.

A partitúrák és hanghordozók a verseny után a Nők a Zenében Nemzetközi Alapítvány római könyvtárába kerülnek.

A versennyel kapcsolatban bővebb információ a fenti postai vagy a vienna.masterworks@chello.at e-mail címen kérhető.