Lázár, Olimpia

Negyed százada a Madách Színház műsorán a Macskák

2008.03.09. 00:00

Programkereső

A Madách Színház látványos keretek között készül megünnepelni a Macskák negyedszázados magyarországi jubileumát; az ünnepség részeként a Madách Musical Stúdió négyszáz növendéke a Hősök terén adja majd elő a világhírű musical egyik jelenetét - mondta az MTI-nek Szirtes Tamás pénteken.
4ec7d182-767c-4a5d-8509-a36540f6d112

A Madách Színház igazgatója emlékeztetett rá, hogy az 1983. március 25-én, a világon másodikként bemutatott Macskák minden hazai színházi rekordot megdöntött: az előadások száma az 1300-hoz közelít, és sem prózai, sem zenés művet nem látott itthon annyi néző színházban, mint Andrew Lloyd Webber T. S. Eliot verseire írott sikerdarabját.

A 25. születésnapot a Madách Színház nem mindennapi körülmények között készül megünnepelni, Március 25-én 16 órakor a Madách Musical Stúdió négyszáz növendéke ad elő egy jelenetet a Macskákból a Hősök terén. Ezután a gyerekek az előadás díszleteihez hasonlító "karneváli teherautókra" szállnak, és úgy térnek vissza a Nagykörútra.

A 19 órakor kezdődő díszelőadásra meghívták a produkcióban valaha fellépő összes "macskát", többek között Haumann Pétert, Almási Éváít, Szakály Györgyöt, Szerednyei Bélát, Cseke Pétert és Hűvösvölgyi Ildikót. A szerepeket azok régi "birtokosai" élő zenekari kísérettel együtt adják elő az előadásban jelenleg játszó művészekkel, többek között Malek Andreával, Gálvölgyi Jánossal, Dunai Tamással, Szolnoki Tiborral, Détár Enikővel és Kökényessy Ágnessel.

Szirtes Tamás elmondta, a gálaelőadásra meghívót kapott Andrew Lloyd Webber is, azt azonban még nem tudni, végül el tud-e jönni.