Konstantin

Előadás után, a kulisszák mögött

2008.04.10. 00:00

Programkereső

Rendhagyó lesz a Nemzeti Táncszínházban ma este a Szegedi Kortárs Balett produkciója, a Homo Ludens. Az előadás után Juronics Tamás a színfalak mögé invitálja a nézőket.
464dc184-6215-4acc-8613-f0da0979cf39

A kíváncsi résztvevők megismerhetik a darab keletkezésének történetét, sőt néhány lépést is elsajátíthatnak a táncosoktól. Juronics Tamás Szegeden elsők között honosította meg a beavató színházi programot, melyek az együttes székhelyén telt házzal, nagy sikerrel zajlanak. A koreográfus elsődleges célja ezeken az estéken, hogy a művek mélyebb ismertetésével közelebb hozza a nézőket a kultúrához, a színházhoz, a tánc világához.

A Homo ludens nem kitalált történeteket, hanem olyan valós szituációkat mutat be, amelyek a mindennapi élet játszóterén íródtak. Hogyan kezelik az emberek kapcsolataikat, a másságot, a barátságot és főként a szerelmet? Hogyan találják meg az egyensúlyt álmaik és a valóság között? Hogyan találnak közös nyelvet, amellyel szót érthetnek egymással? A Homo ludens e kérdésekkel foglalkozik, a hétköznapi élet valóságát mutatja be, de ennél jóval többet láttat, a komoly felszín alatt meghúzódó abszurd humort - vall Juronics Tamás az előadásról.

2008. április 10. 19:00 - Nemzeti Táncszínház- Homo ludens – ötperces történetek, a Szegedi Kortárs Balett előadása; Km.: Haller János, Tóth Andrea, Palman Kitti, Tarnavölgyi Zoltán, Finta Gábor, Fehér Laura, Kopeczny Katalin, Kalmár Attila, Fekete Zoltán, Balkányi Kitti, Szarvas Krisztina, Czár Gergely; zene: Nino Rota, Astor Piazzolla, Kurt Weill, Lenny Kravitz, Elvis Presley; rend.-kor.: Juronics Tamás; díszlet/jelmez: Molnár Zsuzsa; fény: Stadler Ferenc)