Konstantin

Rómeó és Júlia Jeruzsálemben

2008.04.21. 00:00

Programkereső

Rómeó és Júlia történetét nem nehéz a 21. századi Jeruzsálemben elképzelni: itt a Capuletek és Montague-k más vallást, más tradíciót képviselnek.
24f8723c-a2f3-4fa7-8f51-f1259f74752e

Markó Iván kétrészes balettje táncszínházi előadás, amelynek átélésében sokat segít a szimbolikus jelentésű sátor, a jelmezek, az autentikus arab zene és Jávori Ferenc "Fegya" klezmerre épülő muzsikája, vagy épp Verebes István színészi játéka. A főszerep mégis a táncé: a pompásan elrendezett csoportképek, a címszereplő Nyári Gábor és Misáczi Mónika egyéni és páros alakítása a Magyar Fesztivál Balettől és Markó Ivántól megszokott minőséget garantálja. Május 5-én és 6-án este a Művészetek Palotájában!

(2008. május 5. és 6. 19:00 Művészetek Palotája - Fesztivál Színház - Rómeó és Júlia Jeruzsálemben - a Magyar Fesztivál Balett előadása; km.: Nyári Gábor, Misáczi Mónika, Issovits István, Recskó Árpád, Kiss Krisztián, Loósz Krisztina, Csöppüs Márton, Verebes István, valamint a Magyar Fesztivál Balett táncművészei; zene: Jávori Ferenc "Fegya", valamint arab zenei montázs; d.: Székely László; j.: Velich Rita; kor., rend.: Markó Iván)