Fülöp, Evelin

Lábán-díjból Éjszakai műszak

2008.04.25. 00:00

Programkereső

Réti Anna 2007-ben a Lélek pulóver nélkül című darabjával elnyerte a Lábán Rudolf-díjat. A díj egy új előadás létrehozására szóló lehetőség. Az új darab Éjszakai műszak címmel kerül holnap este bemutatásra, a Közép-Európa Táncszínházzal közös produkcióban, a MU Színházban.
c6425abc-8a55-41ca-b798-bae70b59b9a2

"csontomig loptad álmom, kartotékok rendszerében gémberedett semmi" (B. G.)

Álmaink kuszasága, mely vágyainkról és problémáinkról tanúskodik, elménk különös lenyomata, lelkünk tükre. A lélek eladhatósága az emberiséget mindig is foglalkoztató kérdés. Mivé válunk, ha akár önként, akár kényszer hatására lemondunk e reflexiónak még az emlékéről is? Az emlékek szövedéke, legyen az éber állapotunkból megőrzött kép, vagy a tudatalattinkból érkező tudósítás, alkotja világképünket, személyiségünk rajzát. Ha mindezt elvesztjük, csak a talajtalanná váló jelen marad, a kifosztottság élmény és kiüresedés.

A darab szövetét az alkotók és az előadók álmai, és azok elemzése által inspirált jelenetek alkotják.

(2008. április 26., 20:00 - MU Színház - Éjszakai műszak; koncepció, koreográfia: Réti Anna; alkotótárs, dramaturg: Kántor Katalin; pszichológus: Csigó Katalin; zene: Barna Balázs, Mizsei Zoltán; fény, díszlet: Szirtes Attila; előadók: Bora Gábor, Cserepes Gyula, Hargitai Mariann, Katonka Zoltán, Major László, Palcsó Nóra, Virág Melinda, Blaskó Borbála)