Sára, Márió

Simone de Beauvoir eltáncolva

2008.05.23. 00:00

Programkereső

Idén ünnepeljük Simone de Beauvoir születésének 100. évfordulóját, aki jövőbe tekintő modern gondolataival és cselekedeteivel felrázta korát. A S.T.ART Company neki állít emléket új előadásában.
16a8a13c-64c6-4b49-8ac3-26e37fc1a5de

Simone de Beauvoirak nemcsak művészete, hanem magánélete is nagy port kavart, és folyamatos beszéd tárgya volt az akkori időkben. Igazi nő volt, aki felvállalta nőiségét, és kutatta a női lét miértjét és evolúcióját. Érdekes személyisége és művészete arra késztette a társulatot, hogy egy olyan táncdarabot készítsen, amelyben az emberi érzelmek, vonzalmak, valamint az önmagunk és a mások tes-tiségéhez való affinitás pillanatai mutatkoznak meg. Mindezek a jelenetek a néző számára betekintést nyújtanak Simone de Beauvoir magánéletébe és az írói elme működésének rejtelmeibe, misztériumába. A Simone de Beauvoir (mi történhetett…) a 2007-ben alakult S.T.ART Company bemutatkozó előadása.

(2008. május 31. Klebelsberg Kultúrkúria 19:00 - Simone de Beauvoir (mi történhetett…) - a S.T.ART Company előadása; km.: Bánfai Réka, Pethő Kincső, Sziráky Timea, Kovács Péter, Nagy Csaba; fotók: György Zsolt, Kodrucz Sándor, Kővágó Nagy Imre; operatőr-látványtechnika: Nagy Bálint; fény–látványterv: Sziráky Gábor; művészeti tanácsadó: Bicskey Lukács; kor.: Sziráky Timea)