Géza

Díjak A tánc fesztiválján

2008.05.26. 00:00

Programkereső

Véget ért A tánc Fesztiválja Veszprémben. Díjat kapott a Szegedi Kortárs Balett, Hámor József, Farkas Zoltán Batyu, Lőrincz Attila, Ladányi Andrea és Bozsik Yvette.
4c35e387-4b5c-46ec-b6dd-419aac9286bf

A május 20. és 24. között rendezett fesztiválon fellépett többek között a Közép-Európa Táncszínház, a Co.ffein Projects, a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház, a Szegedi Kortárs Balett, a Mu Terminal, a Bozsik Yvette Társulat, a Tünet Együttes és az L. A. Dance Company.

Az előző évekhez hasonlóan ismét közönségdíjas lett a Szegedi Kortárs Balett. Krámer György, a találkozó művészeti vezetője elmondta: Juronics Tamás és Duda Éva A tudattalan című műve száz százalékos szavazataránnyal tarolt: ezzel történelmet írt a XI. Országos Kortárs Összművészeti Találkozón. Pataki András balett-igazgató kiemelten fontosnak tartja a díjat, mint mondta, A tánc fesztiválja a kortárs táncművészet legfontosabb magyarországi seregszemléje, ezért nagyon boldog és büszke, hogy társulata, a 20 éves Szegedi Kortárs Balett kivívta a fesztivál legrangosabb elismerését.

A fesztivál koreográfusa díjat Hámor Józsefnek adták. A zsűri különdíjjal jutalmazta Farkas Zoltán Batyut, valamint Lőrincz Attilát. A zsűri elnöke, Jancsó Miklós Ladányi Andreát hozta ki győztesnek, a két fődíjat pedig Tünet Együttes, vagyis Szabó Réka Társulata és a Bozsik Yvette Társulat vehette át.