Gerzson

Show születésnapra

2008.05.27. 00:00

Programkereső

Peller Károly, a Budapesti Operettszínház táncos-komikusa születésnapja mellett Nagymező utcai debütálásának 10. évfordulóját is ma ünnepli. Az est teljes bevételét gerincbeteg gyermekek gyógyítására utalják át.

Peller Károly

Peller Károly a Budapesti Operettszínház Zenés-színészképző Stúdiójában végzett 1998-ban, azóta a társulat tagja. 1998 és 2001 között több szerepet játszott vendégként a Győri Nemzeti Színházban, 2006-tól pedig a bécsi Volksoper vendégszólistája. Fellép prózai, operett és musical szerepekben is, szerepei nagy részét németül is játssza. A Budapesti Operettszínház gála- és operett-produkcióiban hallhatta Bécs (Konzerthaus Grosses Saal), München (Deutches Theater), Lipcse (Gewandthaus), Regensburg (Schloss Thurn und Taxis), Amsterdam, London (Sadler Well’s), Róma (Teatro Quirino), Kanada, Japán és az Amerikai Egyesült Államok közönsége.

2002-ben Nivó-díjat kapott és 2003-ban a Marsall-botot, az évad legígéretesebb tehetségének járó díjat vehette át. 2004-ben a magyar kritikusok által "az évad legjobb mellékszereplője" díjára jelölték.

Rendszeresen foglalkozik a Budapesti Operettszínház művésziskolájának, az Operett Akadémiának növendékeivel, továbbá számos rendezés és koreográfusi munka is áll a háta mögött. Ebben az évadban a Csókos asszony (Ibolya Ede), a Menyasszonytánc (Gáspár), a Dr. Bőregér (Orlowsky herceg), a Mária főhadnagy (Zwickli Tóbiás), a Párizsi élet (Bobinet), a Maágnás Miska (Récsey Mixi) és A víg özvegy (Raoul Saint Brioche) című előadásokban játszott.

A műsorban felcsendülnek az elmúlt 10 év szerepeinek legnépszerűbb operettmelódiái, valamint musicalslágerek; a zenei csemegéket meglepetések fűszerezik.

(2008. május 27. 19:00 - Budapesti Operettszínház - Peller Károly Show; km.: Oszvald Marika, Kalocsai Zsuzsa, Szendy Szilvi, Kékkovács Mara, Bódi Barbara, Peller Anna; a Budapesti Operettszínház Balettkara és Zenekara (vez.: Makláry László); rend.: Somogyi Szilárd)