Konrád

Az asszisztens beugrik

2008.06.11. 00:00

Programkereső

A Miskolci Operafesztiválon különleges Jenufát láthat a közönség. A Sekrestyésné szerepében Anja Silja lép fel, míg Karolkát az előadás rendezőasszisztense, Marton-Kovács Katalin alakítja.
b7a1e364-3305-4df3-88d9-95ec8427ef08

Janácek operáját 2004 márciusában mutatta be a Magyar Állami Operaház. A próbafolyamatban Vidnyánszky Attila rendező mellett asszisztensként dolgozott Marton-Kovács Katalin, s a premier óta Palcsó Sándor játékmesterrel közösen tartják karban az előadást. Kati jelenleg az intézmény művészeti titkárságán dolgozik, de énekesként sem tapasztalatlan: mind itthon, mind Németországban több produkcióban közreműködött már.

Bár Karolka nem központi karakter a darabban, de diszponált jelenetei miatt súlya van, s ezért amikor kevéssel több mint egy hete kiderült, hogy a szerepre felkért énekesnő nem tudja vállalni az előadást, mindenképpen olyan embert kellett keresni, aki ismeri a darabot, és a rendelkezésre álló viszonylag kevés próba alatt be tud állni a produkcióba. Miután Kovács János karnagy meghallgatta Katit, egyértelművé vált: ő lesz a beugró.

- Nagyon bensőséges viszonyom van az előadással, a stábbal pedig baráti a kapcsolatom. Illusztris a csapat, egy ügyért dolgozunk, és boldog vagyok, hogy részese lehetek az előadásnak – mondta Marton-Kovács Katalin.