György

Kiosztották az idei Tony-díjakat

2008.06.16. 00:00

Programkereső

A "Broadway Oscarjának" nagy nyertese a South Pacific, amelyet 11 kategóriában nomináltak, és hétben nyertek is az alkotók. Az este nagy vesztese a kilenc jelölését nulla győzelemre váltó musical, a Seurat életét feldolgozó Sunday in the Park with George.
a4dd8f80-d49b-47bd-87b5-3baba2018971

A Rodgers-Hammerstein-klasszikus, a jelenleg a Vivian Beaumont Színházban futó South Pacific lett a legjobb felújítás, a legjobb rendezés (Bartlett Sher). A produkció díszlet- (Michael Yeargan), a jelmez- (Catherine Zuber) és a fénytervezője (Donald Holder), valamint a hangmérnöke (Scott Lehrer) sem távozott üres kézzel, és az előadás meghozta a Broadwayn debütáló Paulo Szot számára a győzelmet a musicalszínészek kategóriájában.

A legjobb librettó az önéletrajzi elemekkel átszőtt Passing Strange (szerző: Stew), a legjobb új musical a hip-hop, rap és karibi ritmusokra épülő, manhattani latino fiatalokról szóló In the Heights lett, amelynek zenéjét (Lin-Manuel Miranda), hangszerelését (Alex Lacamoire és Bill Sherman), illetve az előadás koreográfiáját (Andy Blankenbuehler) is díjazták.

A Gypsy a színészi alakítások között tarolt: Patti LuPone (főszerep), valamint Boyd Gaines és Laura Benanti (mellékszerep) is Tonyval távozott a Lincoln Centerből.

Életmű-Tonyval Stephen Sondheimet tüntették ki. Posztumusz díjat adományoztak az 1981-ben elhunyt Robert Russell Bennettnek, aki számos darabot, köztük például a South Pacificet is hangszerelte.