György

Turandot Szegeden

2008.06.16. 00:00

Programkereső

Idén egy régi ismerőst is köszönthet a Szegedi Szabadtéri Játékok közönsége: 1991 után visszatér a Dóm térre Puccini Turandot című operája.
dc0cfb33-913f-473d-a8f1-79957009b633

Egészen új feldolgozással lepi meg a nézőket az előadást rendező Kesselyák Gergely. Puccini különleges hangulatú, meseszerű operája, melynek története többek között a perzsa mesegyűjteményben, Az ezeregynap legszebb meséiben gyökerezik, a fiatalabb nemzedékek számára is igazi vonzerővel bír. Az előadásokat magyar nyelven, fiatal művészek előadásában láthatja a közönség.

A fesztivál szervezőinek nem titkolt célja, hogy az opera műfaját a fiatalok körében is egyre népszerűbbé és divatossá tegye. Ennek szellemében az idei évadban a Szegedi Szabadtéri Játékok alkalmával Kesselyák Gergely egy igazán álomszerű és varázslatos atmoszférájú Turandotot kelt életre, melynek képi világát a szegedi Dóm tér különleges hangulata egészíti ki. A fantáziadús és szívhez szóló opera története, amelyben a szerelem oltárán előbb-utóbb mindenkinek áldozatot kell hoznia, a modern kor bestsellereivel vetekszik. Aki esetleg idén elmulasztaná az előadást, jövőre van lehetősége a pótlásra, hiszen 2009-ben, Giacomo Puccini születésének 150. évfordulóján a produkció a szegedi szabadtéri repertoáron marad.

(Giacomo Puccini: Turandot - Dóm tér (Szeged) - 2008. június 4., 6. 21:00
Km.: Rálik Szilvia (Turandot), Bede-Fazekas Csaba (Császár), Gábor Géza (Timur), Cselóczki Tamás (Kalaf), Herczenik Anna (Liu), Cseh Antal (Ping), Nyári Zoltán (Pang), Kóbor Tamás (Pong), Altorjay Tamás (Mandarin); d.: Zeke Edit; j.: Velich Rita; karmester-zenei vez.: Selmeczi György; rend.: Kesselyák Gergely)