Konrád

Szentivánéji álom

2008.06.30. 00:00

Programkereső

A Szentivánéji álom című új magyar world musicalt az alkotók a Szegedi Szabadtéri Játékok felkérésére, kifejezetten a Dóm tér adottságaira írták. Játsszon a Fidelióval, és nyerjen két jegyet az előadásra!

A Szentivánéji álom a prózai színházak repertoárjának egyik legnépszerűbb darabja, készült belőle opera- és balettszínpadi, valamint több filmes adaptáció is. A Szegedi Szabadtéri Játékokon Shakespeare színműve új műfajban mutatkozik meg. A world musical komponistája a zenés színház világában sem ismeretlen jazz zenész, Szakcsi Lakatos Béla, szövegírója Müller Péter Sziámi. A zenés színpadi változatot Böhm György és az előadás rendezője, Kerényi Miklós Gábor készítették. A produkció a Budapesti Operettszínházzal együttműködésben jön létre. Oberont, a tündérkirályt Szabó P. Sziveszter kelti életre, Titánia, a tündérkirálynő Janza Kata lesz. Hermiát Vágó Bernadett, Helénát Peller Anna énekli, a két szerelmes ifjút, Demetriust és Lysandert Szabó Dávid és Dolhai Attila személyesíti meg. A mindent összekeverő manó, Puck szerepét Kerényi Miklós Máté, a szamárrá varázsolt mesterember Zubolyét pedig Bereczki Zoltán kapta meg.

Kérdésünk: Mi a címe annak a Szakcsi Lakatos Béla komponálta balettnek, amelyet 1991-ben mutatott be a Magyar Állami Operaház?

A. Cigánykerék
B. A bestia
C. Cristoforo

Ha a helyes válasz betűjelét július 6. éjfélig elküldi, sorsoláson vesz részt, amelyen öt szerencsés megfejtőnk két jegyet nyer a Szentivánéji álom július 27-i előadására.