Eszter, Eliza

Új magyar musical születik – ősbemutató Szegeden

2008.07.07. 00:00

Programkereső

A Szegedi Szabadtéri Játékok egyik legizgalmasabbnak ígérkező produkciója a Budapesti Operettszínház közreműködésével létrejövő Szentivánéji álom, amelynek ősbemutatója július 25-én lesz a Dóm téren.

A Szentivánéji álom szerzői

A Szentivánéji álom négy fiatal szerelmi viszontagságait, megpróbáltatásait mutatja be. A darabban a szerelmi zsongást és boldogságot, szökés, árulás, megcsalás, féltékenység, kiábrándulás és csalódás követi. A szerelmesek, bár saját akaratukon kívül, de szinte percről percre váltogatják egymást és érzelmeiket. Ez önmagában akár tragédia is lehetne, de Shakespeare úgy csűri-csavarja az eseményeket, hogy közönsége négyszáz éve mindig tűkön ülve várja az újabb és egyre meglepőbb fordulatokat. A Shakespeare-rajongóknak, csakúgy, mint a színházi csemegék kedvelőinek minden bizonnyal érdemes lesz jó előre jegyet váltaniuk az izgalmas produkcióra.

A musical zenéjét Szakcsi Lakatos Béla szerezte, a szövegét Müller Péter Sziámi írta. ,Az új magyar worldmusicalt a fesztivál kérésére, kifejezetten a Szabadtéri adottságaihoz igazítva írták az alkotók, Szakcsi Lakatos Béla és Müller Péter Sziámi. A műfaj népszerű elemeit megtartja a darab, ám zenei világa összetettebb, a slágerek mellett világzenei, népzenei és jazzelemeket is tartalmaz.

(2008. július 25., július 26., 27., augusztus 1., 2. 21:00 - Dóm tér, Szeged
Szakcsi Lakatos Béla-Müller Péter Sziámi-Kerényi Miklós Gábor: Szentivánéji álom
Km.: Szabó P. Szilveszter (Oberon), Janza Kata (Titánia), Vágó Bernadett (Hermia), Peller Anna (Heléna), Szabó Dávid (Demetrius) Dolhai Attila (Lysander), Kerényi Miklós Máté (Puck), Németh Attila
(Theseus), Petridisz Hrisztosz (Rendőrfőnök), Csengeri Ottília (Hyppolita), Bereczki Zoltán (Zuboly), Földes Tamás (Vackor), György-Rózsa Sándor (Gyalu), Sánta László (Dudás), Faragó András (Orrondi), Dézsy Szabó Gábor (Ösztövér), Rákász Dániel, Pirgel Dávid (Puck haverjai); dramaturg: Böhm György; kor.: Duda Éva; társrend.: Béres Attila; rend.: KERO)