Hella

Emma Thompson újra forgatókönyvet ír

2008.07.31. 00:00

Programkereső

A Howard’s End című filmben nyújtott alakításáért és az Értelem és érzelem forgatókönyvéért is Oscarral díjazott színésznő a My Fair Lady új verzióján dolgozik.
520c12ba-6a9c-4ee7-a7d3-5148a25811bb

„A Pygmalion nyomtatott változatához Shaw egy előszót és egy epilógust írt, amit folytatásnak nevezett. Az előszót elhagytam, mert a benne foglalt információ nem olyan fontos a My Fair Ladyhez, mint a Pygmalionhoz. Elhagytam ezt a folytatást azért is, mert benne Shaw azt magyarázza, hogy Eliza nem Higginsszel, hanem Freddyvel fejezi be pályafutását és - az egek és Shaw bocsássanak meg - nem hiszem, hogy igaza volt” – indokolta 1956-ban a Broadway-premier után a librettista Alan Jay Lerner azokat a változtatásokat, amelyeket a drámához képest tett.

Emma Thompson azonban kifejezetten az előszó és az epilógus alapján készíti a musical új, édeskés happy endtől mentes filmváltozatának forgatókönyvét. A producerek Cameron Mackintosh és Duncan Kenworthy, a főszerepeket pedig Keira Knightley és Daniel Day-Lewis játsszák. A bemutatót 2010-re tervezik.