Béla

Csak az MTV járatná az Időugratót

2008.08.16. 00:00

Programkereső

A zenecsatorna tervei között szerepel, hogy a Rocky Horror Picture Show-t újraforgassa. Az 1975-ben készült film producere, Lou Adler már igent mondott a felkérésre, Richard O'Brien viszont elzárkózik az együttműködéstől.
10ee5f7f-3869-47da-ba5e-0e97fe0ec55b

A kultikus zenés horror-sci-fi komédiát 1973-ban mutatták be Londonban, egy 63 férőhelyes színházban, két évvel később pedig már a Broadwayn játszották. Igaz, akkor csúfosan megbukott, mindössze 45 előadás után le kellett venni a műsorról.

Ugyanebben az évben 1,2 millió dolláros költségvetésből elkészült a musical filmváltozata, ami 140 millió dollár bevételt hozott, és az első olyan film volt, amit éjfélkor is vetítettek. A főszerepeket Tim Curry (Frank-N-Furter), Susan Sarandon (Janet Weiss), Barry Bostwick (Brad Majors), Richard O’Brian (Riff Raff) Patricia Quinn (Magenta), Peter Quinn (Rocky Horror) és Meat Loaf (Eddie) alakították. A Rocky Horror Picture Show folytatása 1981-ben készült el Shock Treatment címmel, ám sikere meg sem közelítette az első részt.

A remake az eredetihez képest néhány új dallal gazdagodna. A leendő rendezőjéről és szereposztásáról még nem szól a fáma, Richard O'Brien neve azonban biztosan nem lesz ott a stáblistán. "Fogalmam sincs, hogy újra kell-e forgatni a Rocky Horror Picture Show-t, de nem adom áldásom a projektre" - jelentette ki.