Sándor, Ede

Bajári Levente koreográfiája a Le Gala des Étoiles balettgálán

2008.09.04. 00:00

Programkereső

Ma mutatják be Bajári Levente Point című koreográfiáját a montreali Le Gala des Étoiles balettgálára, amely a világ legkitűnőbb klasszikus és modern balettművészeinek "csúcstalálkozója".
7cb0c845-c75f-42a2-a448-5f1fe156c241

Az évente megrendezett Le Gala des Étoiles balettgálát Victor Melnikoff alapította 1986-ban Montrealban, azzal a céllal, hogy bemutassa a világ legjobb táncosait a kanadai közönségnek. A fogadtatás olyan frenetikus volt, hogy további előadásokat rendeztek Kanada nagyobb városaiban. "Óriási megtiszteltetés számomra, hogy koreográfusként én is bemutatkozhatok e több mint két évtizedes múltra visszatekintő, nemzetközi hírű tánceseményen, amelyen a nemzetközi táncélet színe-java lép fel. Bízom benne, hogy Point című alkotásom a tavalyi Táncpaletta Gála, az idei EuróPAS Gála, valamint a nemzetközi megmérettetések, a donyecki és imatrai táncfesztiválok után Montrealban is megállja a helyét" - nyilatkozta Bajári Levente.

A modern pas de deux-jét a koreográfus és Pazár Krisztina címzetes magántáncosnő előadásában láthatja a közönség. Az est egyik díszvendége Keveházi Gábor, a Magyar Nemzeti Balett igazgatója lesz.