Sándor, Ede

Az élet dolgai – táncban, zenében

2008.10.06. 00:00

Programkereső

120 táncos, kórus és nagyzenekar tölti meg a színpadot Keveházi Gábor és Markó Iván unikális táncfantáziájában, a Beethoven IX. szimfóniájára komponált Emberi Himnuszban. A 2006. májusi bemutató óta tizenegyszer teltházat vonzó előadás – mely Sanghajban is zajos sikert aratott – október 17-én és 18-án újra látható a Művészetek Palotájában.
18e8cff6-7d95-4675-8e8b-befeb92aa8a1

Az ötlet a Béjart-tanítvány Markó Ivántól származik, aki közelről ismerte mestere 1968-ban, e zenére készített koreográfiáját. Most a Magyar Nemzeti Balett és a Magyar Fesztivál Balett művészei keltik életre a két korszakos jelentőségű koreográfus mozgásvízióit a Föld keletkezéséről, a szerelmet és szenvedést szimbolizáló Tűzről, az élet folyamát jelképező Vízről és a szabadságot megtestesítő Levegőről.

(2008. október 17., 18. Művészetek Plotája - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem (Budapest) 19:30 Markó-Keveházi Emberi Himnusz; km.: Castillo Dolores, Csizmadia Katalin, Gefferth Balázs, Issovits István, Keveházi Gábor, Liebich Roland, Loósz Krisztina, Nyári Gábor, Stetina Szonja, Szeregnyi Zsófia, Szigeti Gábor, a Magyar Fesztivál Balett és a Magyar Nemzeti Balett táncművészei, valamint a Magyar Fesztivál Balett és a Madách Tánciskola növendékei, szólót táncol: Gellai Gábor, Kálmán Réka (Madách Tánciskola), Rálik Szilvia (szoprán), Wiedemann Bernadett (alt), Fekete Attila (tenor), Kovács István (basszus), Nemzeti Énekkar (karig.: Antal Mátyás), Óbudai Danubia Zenekar; vezényel: Antal Mátyás)