Gertrúd, Patrik

Operaverseny és Fesztivál a Mezzo Televízióval - Díjkiosztó gála (november 17.)

2008.11.06. 00:00

Programkereső

Az Armel Produkció, a Szegedi Szabadtéri Játékok és a Pannon Filharmonikusok a Mezzo Televízióval együttműködésben új operaversenyt alapított Magyarországon, amelynek célja, hogy új és klasszikus művekkel, friss és már ismert tehetséggekkel fedezzük fel újra az opera műfaját és színpadi hagyományait. Játsszon a Fidelióval és nyerjen két jegyet a versenysorozat díjkiosztó gálájára!
9b140caa-33ac-4af9-b314-f4a3f3667136

A megmérettetés különlegessége az, hogy komplex előadói díjakért zajlik, tehát az énekesi teljesítmény mellett a színpadi mozgás és a színészi tehetség egyaránt számít. A versenyzőket kétkamarás zsűri értékeli, amelynek maximum öttagú alsóházában a meghívott operaházak igazgatóiból/képviseléőiből áll, a végső döntésben nagyobb súlyt kapó felsőházában pedig a Mezzo Televízió igazgatója, egy nemzetközi hírű énekes és egy nemzetközileg híres rendező foglal helyet. Az idei zsűrik tagjai: Kamara II. – Michael Capasso, a New York-i Dicapo Opera igazgatója, Jerzy Snakowski, a gdanski Balti Opera igazgatója, Alain Surrans, a Rennes-i Opera igazgatója; Kamara I. – Philip de la Croix, Marton Éva, valamint Anatolij Vasziljev.

A legjobb férfi és női előadó díja egy önálló est, amelyet 2009. szeptember 21-én mutatnak be és vesznek fel a Szegedi Szabadtéri Játékokon. A versenyt rendező Armel Produkció alapító partnerei Mezzo Televízió és a Szegedi Szabadtéri Játékok mellett a Szegedi Filharmonikusok és a Pannon Filharmonikusok.

Kérdésünk: Hány operaénekes vesz részt a versenyben? (Kérjük, válaszát ne foglalja mondatba! A válasz mezőbe csak a helyes válasz betűjelét írja!)

A - 18
B - 19
C - 20

Ha a helyes választ az alábbi időpontig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen három szerencsés megfejtő két-két jegyet nyer a versenyt záró november 17-i gálára.