József, Bánk

Shrek után, Csillagok háborúja előtt

2008.12.15. 00:00

Programkereső

Az ogre kalandjaiból készült Broadway-musical premierjét a hétvégén tartották, a Lucas-klasszikusból készített spektákulum bemutatóját pedig áprilisra tervezik Londonban.
7a78cc00-2fc0-45ec-bdd7-8eca67ffcd94

A negyedik Shrek-filmre még két évet kell várni, a rajongóknak pótlékként itt az animációs film első részének zenés színpadi változata. David Lindsay-Abaire librettista-szövegíró és Jeanine Tesori zeneszerző 2002 óta dolgoztak a darabon, aminek castingját tavaly kora nyáron tartották. Idén augusztusban és szeptemberben Seattle-ben játszották, a New York-i, Broadway Theatre-beli hivatalos premierre pedig a hétvégén került sor. Két óra alatt maszkolják ogrénak a Tony-díjra jelölt Brian d'Arcy Jamest, Fiona hercegnőt a Tony-nyertes Sutton Foster alakítja, a rendező Jason Moore. A 15 millió dollárba kerülő előadás producere a Dreamworks Animation.

A több mint harminc éves Csillagok háborúja sem kerülheti el a végzetet: áprilisban a londoni O2 Arénában mutatják be a Star Wars: A Musical Journey (Csillagok háborúja: Zenei utazás) című látványosságot. John Williams újrakomponált zenéjével a 86 fős Királyi Filharmonikus Zenekar (szokásos koncertöltözetben, tehát nem birodalmi/köztársasági jelmezben) kíséri a hatrészes filmfolyam kétórásra összevágott zanzáját. A londoni bemutató után európai turnéra induló produkció rendezője természetesen George Lucas.