Klaudia

A Fantom New Yorkba költözik

2008.12.30. 00:00

Programkereső

Hivatalosan is megerősítette a szerző, Andrew Lloyd Webber, hogy folytatja Az operaház fantomját. A második rész címe: Fantom: A szerelem soha nem hal meg. A premier 2009 végén lesz.
5d9dd073-71ee-4c4a-bd5b-fe950eedac7c

A folytatás az első részhez képest tíz évvel később kezdődik. A Fantomot Coney Islanden, New York közkedvelt tengerparti mulatóhelyén találjuk.

A 22 évvel ezelőtt bemutatott darabot eddig a világ 124 városában körülbelül 80 millió néző látta; a Madách Színház repertoárján 2003. május 30. óta szerepel. A jövő évi bemutató különlegessége az, hogy három színházban tartanak premiert, egyszerre mutatják be a darabot a West Enden, a Broadway-n és egy ázsiai városban, valószínűleg Sanghajban. „Ami igazán érdekel, az a sanghaji premier. Azt hiszem, ott A szerelem soha nem hal meg igazán nagy dolog lesz” – nyilatkozta a Webber, akit a Stage magazin az utóbbi évtized legnagyobb hatású brit színházi személyiségének választott.

A produkciót Jack O'Brien rendezi, a díszlettervező az ötszörös Tony-díjas Bob Crowley lesz. A főszereplőt egyelőre titok övezi, de a brit sajtóban felmerült Gerard Butler (a 2004-es Fantom-filmfeldolgozás címszereplője) és Hugh Jackman neve is.