György

Bajári Levente kapta a Talentum Művészeti Díjat

2009.02.13. 00:00

Programkereső

Bajári Levente, a Magyar Állami Operaház első magántáncosa vette át a Közép-európai Tehetségkutató Alapítvány által alapított Talentum Művészeti Díjat a Magyar Tudományos Akadémián.
7cb0c845-c75f-42a2-a448-5f1fe156c241

2007-ben, a Talentum Akadémiai Díj ötödik születésnapja alkalmából Kenyeres Sándor, a Közép-Európai Tehetségkutató Alapítvány alapítója művészeti díj létrehozásáról döntött. Az Alapítvány, amely eddig 18 fiatal magyar kutatót és tudóst részesített elismerésben, 2007-től minden évben más művészeti ág tehetséges képviselőjének adja át a kitüntetést. Idén a tánc- és a mozdulatművészet kategóriájában ítélték oda a díjat.

Az ifjú táncos és alkotó elmondta: "A Talentum Művészeti Díj átvétele óriási megtiszteltetést jelent számomra. Úgy érzem, hogy a Közép-európai Tehetségkutató Alapítvány nemcsak engem, hanem az egész magyar tánc- és balettművészetet részesítette elismerésben. A díj segítségemre lesz abban, hogy művészi pályafutásom mellett további alkotásokkal gazdagíthassam a magyar táncéletet, utat mutatva ezzel egy új generációnak."