Konrád

A szerelem (musical)hullámhosszán

2009.03.13. 00:00

Programkereső

Karácsony este a rádió betelefonálós műsorában egy seattle-i kisfiú özvegy édesapjának kér segítséget. Egy esküvő előtt álló lány épp autót vezet, de az apuka hangját hallva valami azt sugallja neki: ő lesz neki az igazi. 1993-ban ez a történet hódított a mozikban.
f6de0ad7-694c-4db5-a62f-ed75b854d256

A szerelem hullámhosszán (Sleepless in Seattle) főszerepeit Tom Hanks és Meg Ryan alakította, a rendező Norah Ephron volt. A film két-két Oscar- és BAFTA-jelölés mellett három Golden Globe-nominálást kapott, és azóta a karácsonyi tévéműsor biztos pontja. Mint minden klasszikust, ezt is elérte a megmusicalesítés hulláma.

A librettót Jeff Arch írja, aki a film forgatókönyvének társszerzője, a dalszövegek és a zene létrehozásában Leslie Bricusse közreműködik (a nevéhez fűződik a Jekyll & Hyde, Victor/Victoria), a hangszerelést Ian Fraser végzi, a darabot a Bazi nagy görög lagzi rendezője, Joel Zwick állítja Broadway-színpadra. 18 dal már készen van, ezek stílusukban csakúgy, mint a jelmezek, a 90-es évek elejét idézik. A premier 2010-ben várható.