Emma

Olivier 2009

2009.03.13. 00:00

Programkereső

A Society of London Theatre elismerése, azaz a brit színházi élet egyik legfontosabb kitüntetése a Laurence Olivier-díj. Íme a zenés színházi kategóriák idei nyertesei.
f555acac-97d5-4ecc-b800-93310ab5c88d

A legjobb új musical a Prince Edward Színházban játszott Jersey Boys lett (librettó: Marshall Brickman, Rick Elice, zene: Bob Gaudio, dalszövegek: Bob Crewe), a legjobb felújítás pedig Jerry Herman és Harvey Fierstein klasszikusának, azŐrült nők ketrecének Playhouse-beli előadása. Ebből a produkcióból került ki a legjobb férfi főszereplő, Douglas Hodge, míg a Edith Piaf megformálásáért Elena Roger kapta a díjat. A musicalek mellékszereplői közül Lesli Margherita nyújtotta a legkiemelkedőbb alakítást a Zorróban.

A legjobb új opera-előadása az English National Opera Partenopéja lett, míg Edward Gardner karmester kiemelkedő teljesítményéért kapott díjat.

A legjobb új táncprodukcióért Pina Bausch Táncszínházát (Café Müller/Tavaszi áldozat), kiemelkedő táncteljesítményéért pedig a Flamand Királyi Balett (Impressing The Czar) társulatát díjazták. Mindkét együttes a Sadler’s Wells színházban lépett fel.