Emma

Csákányi-Kulka a Tháliában

2009.03.30. 00:00

Programkereső

Van a Csákányi. Meg van a Kulka. Régen sokat dolgoztak együtt Kaposváron, aztán szétváltak útjaik. 2008 februárjában ismét Kaposváron hozta őket össze a sors, egy közös produkció.

Csákányi Eszter és Kulka János már többször nekifutott együtt ennek a zenés-személyes-önálló-hogyismondjuk műfajnak. Mert jó nekik együtt, és mert ők ketten nagyon jók együtt. Játszottak is sokat együtt, főként Kaposváron, de azért máshol is. Járták az országot közös esttel, a híres sztori szerint "mint Csákányi László lánya és Magenheim doktor a Szomszédokból" – ahogy egy helyütt döbbenten látták a kiírást a kultúrház ajtaján.

Aztán lett nekik Music Hall előadásuk is, nagyzenekarral, táncosokkal, vetítéssel, ahogy kell. Úgy érezték mégis, ez azért nem egészen az ő világuk. Hagyjuk ezt Amerikára, ott ez jobban fekszik.

Így lesz most egy igazi, színházi, olyan, amilyenben a legjobban érzik magukat. Maradnak bizonyos dalok, amiket ők is, a közönség is nagyon megszeretett. Köztük Liza Minnelli, Aznavour, sőt, Madonna-szám is. És sok új darabbal egészül ki a repertoár. Történetekkel, mert minek olyan dalokat énekelni, amik általánosságokról szólnak?

c3f58312-ac0b-4e0f-94b9-80dd2d7e6205

Streisand és Minnelli állt elő annak idején ilyen igényű számokkal – persze ők is részben a franciáktól vették át őket, meg a régi idők színpadi előadóitól.

Szóval, most mini-történetek lesznek majd zenében, külön-külön és együtt előadva, egymásba fonódó emberi játszmákkal és egymást kiegészítő érzésekkel. Kulkára és Csákányira szabva, mert mindez rajtuk átszűrve az igazi, mégiscsak...

 
 
 

 
 
 

(2009. április 16. 19:00 - Thália Színház (Budapest) - Csákányi-Kulka; km.: Csákányi Eszter, Kulka János, Kőrösi András, Kemény Gábor és zenekara; szöveg: Zöldi Gergely, Nádasdy Ádám, Bán Zsófia; kor., rend.: Dékány Edit)