Emma

Borlai-Ladányi: TÁNC - ismét a Bárkán

2009.04.30. 00:00

Programkereső

A Trafó és a MU Színház a magyar kortárs tánc legszínvonalasabb alkotásainak és alkotóinak elismerésére 2005 őszén szakmai díjat alapított, amelyet a 20. századi európai modern táncművészet legjelentősebb újító személyiségéről, Lábán Rudolfról neveztek el. Az idei díjazottak egyike a Ladányi Andrea Borlai Gergővel készített BL c. előadása volt. Játsszon a Fidelioval, és nyerjen két jegyet az előadásra!
36d24378-3bc5-4037-8cca-22075c98c0a4

A BL című előadás Borlai Gergő ütőhangszeres komponált és improvizációs zenéjére és Ladányi Andrea táncművész táncelőadására és koreográfiájára készül. Az előadás az emberi létezés alapelemére, a ritmusra épül. A zene az ütőhangszer és a táncos test összefeszüléséből keletkezik. Az élőzene komponált és improvizatív jelenléte, ereje, sodrása interferál a táncos mozgásával, mintegy hatvan percen keresztül. A vizuális és technikai részt két dobfelszerelés (Gretsch), egy 6x10 méteres emelvényrendszer, egy 3x4 méteres vetíthető felületű plexifal, két videokamera, projektor és a koncerthangosítás alkotja.

Kérdésünk: Melyik előadásban látható még a Bárkán Ladányi Andrea? (Kérjük, válaszát ne foglalja mondatba! A válasz mezőbe csak a helyes megfejtés betűjelét írja!)

A. Sirály
B. Piaf, Piaf
C. Szentivánéji álom

Ha a helyes választ az alábbi időpontig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen három szerencsés megfejtőnk két jegyet nyer a május 4-i előadásra!

(2009. május 4. 19:00 BL Bárka Színház (Budapest) - km.: Borlai Gergő - zene, dob, ütőhangszerek; Ladányi Andrea - koreográfia, tánc; fény: Payer Ferenc; videotechnika: Keserű Zsolt; stylist: Lakatos Márk)