Zita, Mariann

Élőben a Metropolitanből

2009.06.15. 12:45

Programkereső

Budapesten továbbra is csak a Művészetek Palotájában láthatók a New York-i Metropolitanből élőben sugárzott, digitális operaközvetítések, ahol a legnagyobb operaszerzők legnépszerűbb operái a legismertebb sztárok közreműködésével szólalnak meg.

Tosca, Metorpolitan, illusztráció
Tosca, Metorpolitan, illusztráció

The Metropolitan Opera: Live in HD - 2009/10-es kínálata a Tosca, az Aida, a Turandot, a Hoffmann meséi, A rózsalovag, a Carmen, a Simon Boccanegra, a Hamlet és Rossini Armidája. Olyan világsztárok "érkeznek" ílymódon Budapestre, mint például Renée Fleming, Anna Netrebko, Angela Gheorghiu, Karita Mattila, Plácido Domingo, Rolando Villazón, Roberto Alagna, Marcello Giordani.

 

A karmesteri dobogóra gyakran lép majd a MET főzeneigazgatója, James Levine, a produkciók rendezőinek névsorában - többek között - Franco Zeffirelli és Mary Zimmermann is olvasható.

A sorozat, amely elnyerte az elektronikus média legpatinásabb kitüntetését, az 1941-ben alapított, a legjobb rádiós és televíziós közvetítésekért adható Peabody-díjat is, csak 2008-2009-ben és csak Észak-Amerikában több mint egymillió emberhez jutott el.

Az élő közvetítések alkalmával a főszereplőkkel készített interjúk, továbbá egyéb kulisszatitkok is láthatók. A produkciókat eredeti nyelven, magyar felirattal élvezheti a Müpa közönsége; a szünet(ek)ben bemutatott riportok angolul hallhatóak.

www.mupa.hu