Márk

Cigányszerelem Szegeden-játék

2009.06.22. 14:53

Programkereső

A Szegedi Szabadtéri Játékok 2009-es szezonja egy különleges premierrel indul. Lehár Ferenc nagyoperettje, a Cigányszerelem Béres Attila rendezésében kerül színpadra. Játsszon a Fidelióval, és nyerjen két jegyet az előadásra!

Béres Attila rendező számára az 1 lány, 2 nap, 3 esküvő komédiai helyzetét árnyaltabbá teszi a darab az címe, ami az ösztönös szerelemre, a szabadságvágyra utal. A beteljesületlenség szomorkás hangulata azonban nem uralja el a "képzőművészeti díszletben" játszódó előadást, hiszen a groteszk is erősen megjelenik a színpadon. Az előadásban operaénekesek, operettisták és prózai színészek együtt lépnek fel. A főszerepeket Frankó Tünde, Kiss B. Atilla, Bodrogi Gyula, Rácz Rita, Molnár Piroska, Kovács Patrícia, Stohl András, Vadász Zsolt, Gesztesi Károly és Hollósi Frigyes alakítják.

A Willner-Bodanzky-szövegkönyvre készült Cigányszerelem ősbemutatója 1910. január 8-án volt Bécsben, a Karl Theaterben, és még ugyanabban az évben, november 12-én megtartották a magyarországi premiert.

Kérdésünk: Melyik budapesti színházban?

Ha a helyes választ az alábbi időpontig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen három szerencsés megfejtőnk nyerhet két jegyet az előadásra.