Konrád

A Staatsoper a csillagos ég alatt

2009.08.12. 14:00

Programkereső

Edita Gruberova, Ramón Vargas, Diana Damrau, Piotr Beczala, Juha Uusitalo, NIna Stemme - csak néhány név azok közül, akiket szeptember-októberben a bécsi Karajan Platzon láthat a közönség.

A bécsi Staatsoper a nagy sikerre való tekintettel szeptember-októberben is folytatja ingyenes operavetítéseit. Az első alkalom május 24-én volt - az épület 140. születésnapján -, ezt június végéig további 26 előadás követte az Oper Live am Platz projekt keretében. A nagy sikerre való tekintettel a Staatsoper szeptemberben és októberben is folytatja a programot. A Ioan Holender vezette operaház célja a kezdeményezéssel az, hogy a műfaj régi rajongói mellé felnőjön egy új operakedvelő generáció is.

 

Staatsoper, Bécs
Staatsoper, Bécs

A vetítések előtt 45 perccel és az előadások szüneteiben az adott darab történetével, zeneszerzőjével, előadóival és a Staatsoperrel kapcsolatos információk lesznek láthatók a mintegy ötven négyzetméteres LED kivetítőn, de természetesen a projekt szponzorai is bemutatkoznak. A részletes program erre a linkre kattintva érhető el.