Dezső

Komlósi Ildikó ismét az Operaház színpadán

2009.12.14. 16:03

Programkereső

Az Opera decemberi Don Carlos előadásaiban Eboli szerepét Komlósi Ildikó énekli. A világjáró művész három alkalommal, 18-án, 20-án és 23-án lép színpadra.
B2A1EB6E-AE51-45A0-8DF6-1908A8D65071

Komlósi Ildikó 1984-ben diplomázott a Zeneakadémián, majd Milánóban és Londonban folytatta tanulmányait. Ugyanebben az évben szerződtette a Magyar Állami Operaház, ahol 1994-ig tag volt. 1986-ban megnyerte a Pavarotti Énekversenyt, s ezzel elindult nemzetközi karrierje: Verdi Requiemjében Luciano Pavarotti mellett debütált. A New York-i Metropolitan, a bécsi Staatsoper, a milánói Scala, a veronai Aréna, a drezdai Semperoper és a londoni Covent Garden visszatérő vendége.
Főbb szerepei: Carmen, Santuzza (Mascagni: Parasztbecsület), Charlotte (Massenet: Werther), Bouillon hercegnő (Cilea: Adriana Lecovreur), Laura (Ponchielli: Gioconda), Heródiás (R. Strauss: Salome), Octavian (R. Strauss: A rózsalovag), Komponista (R. Straus: Ariadné Naxosz szigetén), Eboli (Verdi: Don Carlos), Amneris (Verdi: Aida), Vénusz (Wagner: Tannhauser), Kundry (Wagner: Parsifal).

A világjáró mezzoszoprán három Budapesti fellépése után Nápolyba utazik, hogy a Franco Zeffirelli rendezte Aidában lépjen színpadra. Zeffirellivel többször dolgozott már együtt, így például  a 2006-os Milánói Scala nyitóelőadásán, ami szintén az Aida volt, vagy a New York-i Metropolitan Operában, ahol  Santuzzát alakított  José Cura partnereként.

Az Opera Don Carlos előadásaiban a szintén nemzetközi hírű Lukács Gyöngyi énekli Erzsébet királyné szerepét.