Orbán

Az Atlantai Opera is súlyos gondokkal küzd

2009.12.15. 17:33

Programkereső

Alig néhány napja számoltunk be a Los Angeles-i Operaház aggasztó pénzügyi helyzetéről, most pedig újabb válságtól sújtott tengerentúli dalszínházról érkezett hír.
Atlanta Opera
Atlanta Opera

Az Atlantai Operaház mintegy 30 éves fennállásának legerősebb szezonját hirdette meg, ám mint néhány napja bejelentette, a tervezett négy darab helyett csak hármat mutat be a 2010/11es szezonra, költségvetését pedig mintegy ötödével csökkenti.

Az Atlantai Opera 2007-ben költözött át az akkor felavatott Cobb Energy Előadóművészeti Központ impozáns koncerttermébe. Az újdonság varázsa meg is tette a hatását: a jegyeladások, és az adományok terén sem volt panaszra oka a társulatnak. Annál inkább megérezik Atlantában a válság okozta visszaesést, mely 2008 ősze óta folyamatos. A hosszútávú fenntarthatóság érdekében szánta el magát a radikális csökkentésre a ház vezetése, mely még így is jobb helyzetben van, mint a májusban csődök jelentett Baltimore-i Opera vagy az összeomlástól hathatós állami segítséggel megmentett Los Angeles-i opera.