Hella

Népzene, nóta és operett külön csatornán

2009.12.17. 13:32

Programkereső

A Magyar Rádió új, tematikus zenei webrádiót indított MR7-Dalok és dallamok elnevezéssel, a népzene, a nóta és az operett iránt érdeklődőknek.

A www.mr7.hu címen elérhető rádió adásának felét a népzene adja, amelyben az autentikus népzene ugyanúgy megtalálható, mint a táncházi muzsika. A zenei kínálat másik részét a magyar nóta és az operett teszi ki. A 24 órás műsorfolyamban óránként váltják egymást a zenei műfajok.  A csatornán hallható több mint 2500 darabos válogatást az MR szerkesztői állították össze a közrádió archívumából. A népzenei műsorfolyamot a Hagyományok Házával együttműködve szerkesztették. Az online rádiózás egyik előnyét is tapasztalhatják a hallgatók: a honlapon óránkénti bontásban, részletesen megtalálható az elhangzott és a soron következő műsorszámok listája, miközben a futó felirat az éppen hallható zeneszám adatait jeleníti meg.

"Közel három évvel ezelőtt megújultak az MR adói, így egyes zenei műfajok időlegesen háttérbe szorultak, amelyeknek a közrádió a digitális átállás idején kívánt önálló teret adni" - mondta Such György az MR elnöke.  - "A digitális átállás még várat magára, ezért szánta el magát a közrádió, hogy elindítja online ezt az adóját", tette hozzá az elnök.

A tervek szerint januártól az MR regionális adóin, azaz az MR6 frekvenciáin is hallható lesz az MR7 összeállítása.