Fülöp, Evelin

Újabb közvetítések a Metropolitanből

2010.01.07. 11:29

Programkereső

Januárban kétszer közvetítenek a New York-i operaházból: 9-én A rózsalovagot, egy héttel később pedig a Carment láthatják a Müpában, a szegedi Belvárosi, valamint a kecskeméti Malom moziban.

Sok Fleming-rajongó álma válik valóra, amikor az énekesnő a Tábornagyné szerepében lép színpadra A rózsalovagban, aki mellett Susan Graham és Christine Schäfer "érkezik" hozzánk. Az Énekes szerepét a fiatal amerikai tenor, Eric Cutler alakítja, aki elsősorban Mozart-énekesnek tartja magát, ez azonban nem akadályozza meg abban, hogy a nagy olasz és a kortárs operákban is rendszeresen énekeljen, míg Faninalként Thomas Allen lesz látható-hallható. A produkciót James Levine dirigálja.

"A Carmen a szexről, az erőszakról, a fajgyűlöletről és mindezek mellett a szabadságról szól", nyilatkozta a darab rendezője, Richard Eyre. "A mű egyike az operairodalom vitathatatlanul legnagyobb alkotásainak, melyet minden tekintetben áthat a szexualitás. Ettől megrázó az egész." Yannick Nézet-Séguin vezényli a címszerepben Elina Garančát, Micaëlaként Barbara Frittolit, valamint Roberto Alagnát, akinek repertoárján az egyik legsikeresebb alakítás Don José karaktere.

2009. január 9. 19:00 - Művészetek Palotája (Budapest), Belvárosi mozi (Szeged), Malom mozi (Kecskemét)

Richard Strauss: A rózsalovag

2009. január 16. 19:00 - Művészetek Palotája (Budapest), Belvárosi mozi (Szeged), Malom mozi (Kecskemét)

Bizet: Carmen