Dezső

Februártól folytatódik a Fantom

2010.01.18. 18:09

Programkereső

Bár a hivatalos premier március 9-én lesz a londoni Adelphi Theatre-ben, február 20-tól már ugyanott látható Az Operaház fantomjának folytatása, A szerelem soha nem hal meg.

A szerelem soha nem hal meg (Love Never Dies) folytatja a Fantom történetét, aki az Atlanti-óceán túloldalára, New Yorkba, Coney Islandre költözött. Itt találkozunk vele tíz évvel a párizsi események után. Intrikák és szenvedélyek hullámvasútjára visz Webber új musicalje. A Fantom szerepét a folytatásban Ramin Karimloo éneki, aki már alakította a karaktert a West Enden, de ugyanitt fellépett Raoulként is, míg a Joel Schuacher rendezte filmben Christine apjának szerepét osztották rá. Christine Sierra Boggess lesz, Raoul Joseph Millson, Madame Giryként pedig Liz Robertson lép fel.

Az Operaház fantomja Gaston Leroux regénye alapján készült, ősbemutatója 1986. október 9-én volt a londoni Her Majesty's Theatre-ben, a főszerepeket Sarah Brightman és Michael Crawford énekelték. Azóta 15 nyelvre fordították le, és 25 országban tűzték műsorra, a lemezből pedig több mint negyven millió példányt adtak el. A darabot Magyarországon 2003. május 30-án mutatták be a Madách Színházban.

A Szerelem soha nem hal meg sajtótájékoztatója: