Dezső

Operák a Covent Gardenből

2010.01.27. 11:17

Programkereső

A Cinema City négy mozikomplexumában a londoni Királyi Operaházból (ROH) közvetít különleges előadásokat a CineMaestro operafilmprogram keretében.

Győrött, Miskolcon, Pécsett és a fővárosban (Cinemy City Aréna) februárban lesz az első operafilm-premier, amelyen Figaro házassága című Mozart-operát láthatják az érdeklődők. Ezt követően hónapról hónapra újabb klasszikusokat élvezhetnek különleges körülmények között az operabarátok, akinek a látvány mellett olyan zenei élményben lehet részük, amilyet egy kiváló akusztikájú koncertteremben vagy az operaelőadás helyszínén élvezhetnének.

A Cinema City úgy állította össze az idei operafilm-programot, hogy az a legigényesebb operarajongóknak maradandó élményt nyújtson, ugyanakkor az érdeklődőknek, a műfajjal ismerkedőknek is vonzó legyen. A CineMaestro esti előadásain kívül délutáni vetítések is lesznek, a Cinema City e programmal, a gyerekekre fokuszálva, bővíteni szeretné az opera-, illetve komolyzene-kedvelők táborát. Ehhez - Leonard Bernstein, a világhírű karmester után „szabadon" - az előadásokat megelőzően rövid, érdekes zenetörténeti és az opera keletkezéséhez kapcsolódó színes, hasznos információkat is kapnak a nézők, de az előadás készítésének kulisszatitkaiba is bevezetést nyernek.

15 fő feletti iskolás csoportok kedvezményes jegyáron tekinthetik meg az előadásokat.

A CineMaestro sorozat, amelynek védnöke Szinetár Miklós, a következő előadásokkal várja a közönséget: Figaro házassága (február), Álarcosbál (március), Carmen (április), Rómeó és Júlia (május), Don Giovanni (június).