Fülöp, Evelin

Százhat musicalötlet

2010.01.28. 15:57

Programkereső

A Madách Színház pályázaton keres új magyar musicaleket. Száznál is több alkotócsapat jelentkezett a felhívásra, amelyek tagjai között ismert neveket is találunk.

A Madách Színház pályázatra olyan magyar nyelvű musicallel lehetett nevezni, amelyet még nem mutattak be színpadon. A pályázók között ott van Hrutka Róbert, Kolos István és Neuman Péter (MZRT 21 a mű címe), Torres Dániel, Lepés Gábor és Noel Péter (Ravin gyémántja), Rakonczai Viktor és Orbán Tamás (A boldogság ára), Bódy Magdi (Szex, Szinglik, Angyalok), Czomba Imre és Meskó Zsolt (Diótörő), Kiss Judit Ágnes, Fűri Anna és Gryllus Samu (Pinocchio), Szabó T. Anna és Lázár Zsigmond (Kirké), Karafiáth Orsolya és Bella Máté, Nyitrai László és Máthé Zsolt (Parti Nagy Lajos Ibusárjának feldolgozása), Gyöngyösi Levente, valamint Szente Vajk is.

A darabok szinopszisát, öt-öt dalát és egy-egy jelenetét március közepéig kell elkészíteni, a teljes zenei anyagot és a szövegkönyvet pedig augusztusra. A Szirtes Tamás, Kocsák Tibor zeneszerző, Malek Andrea színművész, Müller Péter író, valamint Tihanyi Ákos koreográfus összetételű zsűri ekkor dönt a versenyben maradó művekről. A kiválasztott musicalekből október végére harmincperces koncertszerű bemutatók készülnek, melyekhez a Madách Színház biztosítja az előadókat és a technikai segítséget biztosít. A kiírás szerint a díjnyertes darabot a Madách Színház a 2010/2011-es évadban egészben is bemutatja a Stúdiószínpadon, illetve ha a mű értékei ezt indokolják, a nagyszínpadon. Ám ha több musicalt is sikergyanúsnak ítél a zsűri, úgy több premierre számíthatunk.