Csilla, Noémi

Sheik újra akcióban

2010.02.06. 20:36

Programkereső

Duncan Sheik meglehetősen elfoglalt lesz a közeljövőben: ősbemutató, ausztrál premier, majd egy új darab írása előt áll.

Egy ősbemutatót, a Whisper House San Diegó-i premierjét követően a többszörös Tony-győztes és előadóként Grammyre is jelölt Sheik Sydney-be utazik. A Sydney Theatre Company művészeti vezetője, Cate Blanchett, valamint ebbéli minőségében társa, Andrew Upton ugyanis úgy gondolták, a Tavaszébredés nem hiányozhat a város színházi repertoárjáról. Az előadás főszereplői az ausztrál tévénézők számára ismerősek, ugyanis komoly sorozattapasztalattal rendelkeznek. (A február 4-i bemutató a Budapesti Operettszínház premierjét szinte pontosan egy évvel később követi.)

Amerikai Psycho - Christian Bale
Amerikai Psycho - Christian Bale

A zeneszerző-dalszövegíró ezután az Amerika Psycho előkészítésébe fog, a librettista az off-Broadway-ről ismert Roberto Aguirre Acasa lesz. A darab a szerzőpáros műveinek nagy rajongója, Brett Easton Ellis 1991-es, világszerte 1,6 millió példányban elkelt regényét követi, amelynek főszereplője egy Wall Street-i befektetési bankár, Patrick Bateman. Az Amerikai Psycho - amelyből 2000-ben készült film - Duncan Sheik szerint az elidegenedettségről és a fogyasztói társadalomról szóló örök érvényű történet.