Beáta, Izolda, Lea

Királyi operettgála köszönti a nyarat

2010.04.19. 12:40

Programkereső

Festői, patinás környezet, friss, dallamos zene, csillogó kosztümök - hagyományosan ez jellemzi a gödöllői Nyárköszöntő Királyi Operettgálákat.

Az eseménynek helyt adó Grassalkovich-kastély a magyarországi kastélyépítészet egyik legjelentősebb műemlékegyüttese. Ferenc József, majd IV. Károly, valamint a királyi család évente hosszú hónapokat töltött Gödöllőn; különösen Erzsébet királyné (Sissi) tartózkodott szívesen a kastélyban.

Királyi Operettgála
Királyi Operettgála

A koncert- és kiállítóteremnek átalakított lovarda a stílszerű helyszínt biztosít operett műfajának. A Királyi Operettgála azonban nemcsak a helyszínt tekintve különleges, hanem azért is, mert magyar és osztrák zeneszerzők (Johann Strauss, Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Jacobi Viktor, Huszka Jenő, Ábrahám Pál) fülbemászó dallamai hangzanak el, amelyeket az opera- és az operettműfaj legkiválóbb előadói tolmácsolnak. A június 6-i esten (kezdési időpont: 20 óra) fellép többek között Kovácsházi István, a Mannheimi Operaház tenorja, valamint Szász Kati primadonna, az Interoperett művésze.