József, Bánk

Armida

2010.04.28. 14:20

Programkereső

Nem kevesebb, mint hat tenor társaságában énekel Renée Fleming az 1817-ben keletkezett operában, amelyet a rendező Mary Zimmerman „eltemetett gyöngyszemnek, igazi kincsesládának” nevezett.

Rossini opera seriájának különös története egy boszorkányról szól, aki elvarázsolja és buja élvezetek rabjává teszi szigetén a férfiakat. Zimmerman a tőle megszokott, finomra hangolt drámaisággal nyúlt az „epikus, elbűvölően megalkotott és fantasztikus látványelemeket tartalmazó" darabhoz.
Lawrence Brownlee az elmúlt évek nagy belcanto-felfedezettje. A szakemberek őt tartják a „tökéletes Rossini-tenornak", akinek énekét hallva "eláll a publikum lélegzete". Az amerikai Bruce Ford ugyancsak belcanto-sztár, aki korábban számos Händel-, Mozart-, és természetesen Rossini-, Bellini-, Donizetti-szerepben aratott jelentős sikereket. A valenciai José Manuel Zapata helyét ebben a produkcióban az Olasz nő Algírban és Az alvajáró főszerepeinek kimagasló interpretálása alapozta meg. 
Az olasz opera rajongóinak egyik kedvence az amerikai Barry Banks, aki Az ezred lányában, a Hamupipőkében és a Lammermoori Luciában énekelt a közelmúltban kiugró sikerrel. A dél-afrikai Kobie van Rensburg elsősorban európai színpadon énekli Mozart és az olasz bel canto hajlékony hangot, fürge koloratúrát és elmélyült muzikalitást igénylő szerepeit.

2010. május 1. 19:00 - Művészetek Palotája (Budapest), Belvárosi mozi (Szeged), Malom mozi (Kecskemét)

Rossini: Armida - a Metropolitan Opera előadása

Armida: Renée Fleming

Rinaldo: Lawrence Brownlee

Goffredo: Bruce Ford

Gernando: José Manuel Zapata

Carlo: Barry Banks

Ubaldo: Kobie van Rensburg

Közreműködik a Metropolitan Opera Kórusa és Zenekara

Vezényel: Riccardo Frizza

Rendező: Mary Zimmerman