Konrád

Újra támadásba lendül Xerxes

2010.05.14. 00:50

Programkereső

A szinte pontosan egy éve, Kovalik Balázs rendezésében bemutatott Händel-opera, a Xerxes új színt hozott az Operaház műsorpalettájára. Az előadás május 22-től hét alkalommal ismét látható.

Kovalik Balázs munkáit nemcsak a budapesti közönség ismeri, tevékenységét a német operavilág is számon tartja, május 2-án a Bonni Operában debütált Janaček: Katja Kabanova című operájának rendezőjeként. Tavaly a müncheni Theaterakademie vizsgaelőadása (Puccini: Bohémélet), idén februárban pedig Eötvös Péter új operája, Az ördög tragédiája Bayerische Staatsoper-béli rendezése ébresztett figyelmet Németországban.

Kovalik a budapesti Operaház művészeti igazgatójaként komoly jelentőséget tulajdonít a fiatal közönséggel való élő kapcsolatra. Az Opera egyre látogatottabb és népszerűbb ingyenes operaismertető előadásainak elindítását is ő kezdeményezte. Az évad utolsó sorozata a Xerxeshez kapcsolódik - az előadások előtt egy órával Fazekas Gergely, zenetörténész, a Zeneakadémia tanára várja az érdeklődőket a Székely Bertalan-teremben. Belépés: az előadásra szóló jeggyel.