Konrád

A Metropolitan Opera a Müpában

2010.05.17. 12:12

Programkereső

„The Metropolitan Opera: Live in HD” – a mára már számos európai és tengerentúli országban honos, élő, digitális operaközvetítések sugárzására Magyarországon először a Művészetek Palotája állapodott meg a Metropolitan Operával még 2008-ban.
Anna Netrebko, Don Pasquale, Norina, Metropolitan
Anna Netrebko, Don Pasquale, Norina, Metropolitan

A 2010/2011-es évadban 11 előadás - A Rajna kincse, Borisz Godunov, Don Pasquale, Don Carlos, A Nyugat lánya, Iphigénia Tauriszban, Lammermoori Lucia, Ory Grófja, Capriccio, A trubadúr, A walkür - alkotja a repertoárt, az énekes világsztárok és a legjobb karmesterek már megszokott kínálatával. Az élő közvetítések alkalmával a főszereplőkkel készített interjúk, továbbá egyéb kulisszatitkok is láthatók. Az előadások minden esetben szombati napokon - a külön megjelöltek kivételével - 19 órakor kezdődnek. A helyszín a Fesztivál Színház és az Előadóterem. A produkciókat eredeti nyelven, magyar felirattal közvetítik; a szünet(ek)ben bemutatott riportok angolul hallhatóak. 

A Müpa május 25-én, délelőtt 10 órakor kezdi árusítani a jegyeket mindkét jegyirodájában (1095 Budapest IX., Komor Marcell u. 1., 1061 Budapest VI., Andrássy út 28.) és online, a http://www.mupa.hu/ honlapon.