Ervin

Bridget Jones musicalvégzete

2010.06.06. 12:32

Programkereső

A Bridget Jones naplója sem kerülheti el a sikerkönyvek és -filmek sorsát: musicalszínpadon is viszontláthatjuk a történet csacsi hősnőjét.

14 éve jelent meg Helen Fielding regénye, három évvel később követte a második kötet. Az első részből 2001-ben készült film, a másodikból 2004-ben. A könyv jól-rosszul megírt szingliregények lavináját indította el, a filmmel pedig Renee Zellweger, Hugh Grant és Colin Firth népszerűségi indexe addig nem látott magasságokba kúszott. Minden adott tehát ahhoz, hogy a musicalváltozat hosszú széria elé nézzem, de természetesen az sem mindegy, a zenés színpadi adaptációt kik készítik.

Az új musical West End-premierje 2011 végén, 2012 elején várható, a dalszövegeket és a librettót a regény szerzője, Helen Fielding, illetve Julian Webber írja, a zenét Lily Allen és Greg Kurstin szerzi. A jelenleg zajló londoni workshopba bekapcsolódott a Billy Elliot rendezője, Stephen Daldry és koreográfusa, Peter Darling, a műhelymunkában részt vesz Bridget szerepében Sheridan Smith (az épp futó Doktor Szöszi musical címszereplője), Bertie Carvel és Julian Ovenden, akik Mark Darcyt és Daniel Cleavert alakítják, valamint Marilyn Cutts, Billy Boyle, Tiffany Graves, Cassidy Janson, Richard Frame és Julie Legrande.