Márk

Mesélnek a nibelungok

2010.06.07. 10:35

Programkereső

Ötödször rendezik meg a Budapesti Wagner-napokat, amelyen ezúttal is megszólal a teljes Nibelung gyűrűje (A Rajna kincse, A walkür, a Siegfried, Az istenek alkonya).

Június 10-én, 11-én, 12-én és 13-án újból beteljesedik egy gigantikus színházi elgondolás: valósággá lesz a Richard Wagner által megálmodott Gesamtkunstwerk, a szerelemről és hatalomról, törpékről, óriásokról és istenekről, hősökről és erős nőkről, az arany átkáról és a világvégéről szóló színház. 

Fischer Ádám
Fischer Ádám

A négy előadáson az MR Szimfonikusok játszanak Fischer Ádám vezényletével, a Ring rendező-díszlettervezője Hartmut Schörghofer, dramaturgja a nemrég elhunyt Christian Martin Fuchs, koreográfusa Teresa Rotemberg, a jelmez- és bábtervező pedig Corinna Crome. A szólisták a Wagner-színpadok nemzetközileg jegyzett énekesei lesznek.

A Rajna kincse és A walkür Wotanját Thomas Johannes Mayer jegyzi, a budapesti előadásokból is jól ismert Christian Franz Logét, Siegmundot és Az istenek alkonyában Siegfriedet énekel, Németh Judit lesz újból Fricka és a 2. norna, Alberichet ebben az évben is Hartmut Welker alakítja. Bemutatkozik a nemzetközi operaéletbe már üstökösként berobbant Raimondi Ildikó és Vizin Viktória is.

www.mupa.hu