Gertrúd, Patrik

Mendes a csokigyárban?

2010.06.10. 11:10

Programkereső

Roald Dahl regénye, a Charlie és a csokigyár a filmvászon után a musicalszínpadon is megvalósul. A West End-premiert 2011-re tervezik. A produkciós cégben komoly szerepe van Sam Mendesnek, aki elképzelhető, hogy az előadás rendezője lesz.

Az 1964-ben kiadott történet főszereplője Charlie Bucket, a szegény családból származó kedves kisfiú, aki megnyeri a Willy Wonka csokigyárába szóló látogatást és az élete végéig szóló csokiellátmányt. A regényből először 1971-ben készült filmváltozat, akkor Gene Wilder játszotta az excentrikus édességgyárost, öt évvel ezelőtt pedig Johnny Depp bújt Willy Wonka bőrébe Tim Burton filmrendező kedvéért.

A musical szövegét David Greig írja, a zenét Marc Shaiman és Scott Wittman, a Hairspray Tony-díjas szerzőpárosa szerzi, akik egy épp egy másik filmből lett musical, a Kapj el, ha tudsz! Broadway-premierje előtt állnak. (A darab 2009-ben már próbaképp futott Seattle-ben.) Mendes még nem erősítette meg, de bizonyos források szerint ő lesz a jövő karácsonyi West End-bemutató rendezője, ami utána átkerült a Broadwayre is.