Ervin

Met-ráadások és egy premier

2010.06.21. 15:05

Programkereső

A rendkívüli érdeklődésre való tekintettel, Magyarországon elsőként, a Művészetek Palotája a 2010/2011-es szezon hat Metropolitan-közvetítését megismétli. A Müpa – az előzetes tervektől eltérően – élőben közvetíti John Adams Nixon Kínában című világhírű operáját is.
Anna Netrebko, Don Pasquale, Norina, Metropolitan
Anna Netrebko, Don Pasquale, Norina, Metropolitan

Az új évad legtöbb előadására az árusítás kezdetét követő néhány órán belül elfogytak a jegyek, ezért a legkeresettebb produkciók ismétléséről állapodott meg a Müpa a Mettel. Ezekre minden alkalommal az élő sugárzást követő hét vasárnapján, délután 5 órakor kerül sor. Az alábbi, ismételt vetítések az Előadóteremben lesznek, a jegyek ára 4000, illetve 2500 Ft.

Borisz Godunov                          október 31.

Don Pasquale                             november 21.

Don Carlos                                  december 19.

A nyugat lánya                           január 16.

Lammermoori Lucia                     március 27.

A trubadúr                                  május 8.

A Metropolitan Opera a közvetítések rendjébe illesztette John Adams Nixon Kínában című, vadonatúj produkcióját is, amely a történelmi látogatás apró kulisszatitkait megzenésítve egészen más árnyalatban közvetíti az eseményeket és a szereplőket, mint ahogy azt a hivatalos sajtó tette annak idején. Az 1987-ben a Houstoni Operaházban bemutatott négyórás mű 2011. február 12-én, 19.00 órakor tekinthető meg az Előadóteremben.

Az ismételt közvetítésekre és az Adams-operára június 15-én, délelőtt 10 órától válthatók jegyek online és a Müpa jegypénztáraiban (Budapest IX., Komor Marcell u. 1., valamint VI., Andrássy út 28.). A közvetítések a Müpa stratégiai partnere, az Erste Bank támogatásával jönnek létre.

http://www.mupa.hu/