Sándor, Ede

Óriáskivetítőn az operagála

2010.06.21. 16:12

Programkereső

Utcai óriáskivetítőn is megnézheti a közönség az Operaház június 28-i Nyárköszöntő gálaestjét, amelynek vendége a világhírű bariton, Thomas Hampson.
Thomas Hampson
Thomas Hampson

Az Operaház mellett, a Hajós utcán 450 férőhelyes nézőteret és büfét alakít ki a dalszínház. A 19:30-as műsorkezdést megelőzően a kivetítő előtti színpadon már hat óra után programokkal várják a közönséget: 18:15-től kortárstánc-bemutató lesz, majd 18:30-tól divatbemutatót tartanak a Manier 2010-es nyári kollekciójából.

19:30 előtt fanfár jelzi a közvetítés kezdetét. A Nyárköszöntő operagálán Thomas Hampson mellett a Domingo nevével fémjelzett Operalia Énekverseny 2009-es győztesei, Angel Blue, Alexey Kudrya és Julia Novikova is színpadra lépnek, nemzetközi hírű hazai sztárjaink közül pedig Komlósi Ildikó, Lukács Gyöngyi, Miklósa Erika és Polgár László szerepel. A 2009/2010-es évad utolsó operaházi előadásán Bernstein, Bizet, Csajkovszkij, Delibes, Donizetti, Lehár, Mascagni, Massenet, Rossini, J. Strauss és Verdi műveiből csendülnek fel részletek.

A Nyárköszöntő operagála műsorlapjain jótékonyságra hívja fel a figyelmet az Operaház, az árvízkárosultak javára nyitott számlaszám feltüntetésével kívánják növelni az adománybevételt.