Sándor, Ede

A hősök újra csatasorba állnak

2010.06.23. 10:57

Programkereső

Történelmi környezetben debütált 2009 szeptemberében a szigetvári hősökről készült nagyszabású történelmi rockmusical, amelyet idén ismét láthat a közönség.
Zrínyi 1566
Zrínyi 1566

A Zrínyi 1566 azokat a szigetvári hősöket mutatja be, akik 1566-ban védték a várat a Bécs ellen vonuló Szulejmántól, majd az utolsónak maradt háromszáz ember kitört a lángoló belső várból és hősi halált halt. A darab azonban felteszi azt a kérdést is, vajon a világtörténelem legnagyszabásúbb politikai gyilkosságának vagyunk tanúi.

A produkciót a szizetvári váron kívül idén Simontornyán és Egerben is bemutatják. A közel százötven szereplő bevonásával, a helyi hagyományőrzők mellett a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes és az IH EuroDance Táncszínház tagjainak közreműködésével bemutatandó rockmusical főbb szerepeit Sasvári Sándor, Csengeri Attila, Feke Pál, Hüse Csaba, Vermes Tímea, Füredi Nikolett alakítják. Az előadás író-rendezője Moravetz Levente, a zene Balásy Szabolcs, Horváth Krisztián és Papp Zoltán munkája. A díszlet tervezője Bényei Miklós, a jelmezeké Molnár Gabriella, míg a koreográfiát Halmi Zoltán készítette.

A produkciót júliusban egy alkalommal Simontornyán, kétszer Egerben, szeptemberben pedig öt alkalommal Szigetváron tűzik műsorra.